Plusklas

Als echte kunstenaars
De kinderen hebben in de Plusklas onder begeleiding van een kunstenaar gewerkt aan een schilderij met eigen gekozen thema. Als start werd m.b.v. een raster hun ontwerp op zijn kop gekopieerd op het schildersdoek. Op deze manier werden ze niet afgeleid door het geheel en werd er meer gelet op elk klein detail. Later hebben ze hun werk afgemaakt door het gebruik van alleen de primaire kleuren.Het mengen en ontdekken van allerlei kleuren was een feest op zich.. Elke leerling ging na enkele weken met een trots gevoel naar huis met hun kunstwerk. Zie voor de resultaten het fotoalbum.

Kunstproject
De kinderen van de Plusklas zijn gestart met een Kunstproject. Het eerste onderdeel was het natekenen van een dier, maar dan ondersteboven. Zo leerden de kinderen heel goed en nauwkeurig te kijken en werden ze niet afgeleid van het beeld. Heel knap hoe goed de resultaten zijn geworden en hoe geconcentreerd ze allemaal bezig waren. De foto's geven hier een impressie van.

Mindset
Het artikel vindt u hier.

Het onderscheid in intelligenties
Het artikel vindt u hier.

Filosoferen over vrijheid
Het artikel vindt u hier.

Het mysterie van de sms'jes
De kinderen van de Plusklas hebben het mysterie van de sms'jes ontrafeld. Alle berichtjes stonden door elkaar. Het was een gesprek tussen drie buurvrouwen. Dat dit een hele klus was, kunt u zien aan de gezichten van de kinderen.

Bezoek Plusklas Universiteitsmuseum Utrecht
Hoe is het mogelijk dat een spijkerstoel lekker zit? De kinderen zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de wetenschapper in zichzelf ontdekt. Er zijn experimenten gedaan en ze leerden conclusies te trekken uit hun eigen waarnemingen. In dit museum stond vooral het onderzoekend leren centraal.

Het was leuk om de kinderen zo enthousiast en vol verbazing bezig te zien met nieuwe ontdekkingen.
Om ook van deze zoektocht te kunnen genieten, is een kijkje in de foto map van de Plusklas zeker de moeite waard!

Met de Plusklas naar de chocoladefabriek
Twee kinderen hadden de opdracht een bedrijfsbezoek te regelen. Dit hebben zij uitstekend gedaan. Aan alles was gedacht: het verzoek aan een bedrijf, het plannen van een datum, het regelen van vervoer. Het was een groot succes.

Handige manier om moeilijke problemen op te lossen.
Rekenen doe je met getallen, natuurlijk. Maar toch is dat niet het enige. Rekenen is ook een manier om problemen op te lossen. En daarvoor gebruik je je hersenen nog vóórdat je met de cijfers begint. Je moet namelijk eerst gaan denken wat je met die getallen gaat doen om de juiste uitkomst te berekenen. Hoe pak je het aan? Dat is soms een moeilijke vraag!

Er zijn dikwijls meerdere manieren om een probleem op te lossen.

Lees hier meer.